2010-07-02 15:01:32• hírek • Szatmár.ro

Leosztották a líceumi helyeket

Idén közel 170 ezer romániai diák jelentkezett középiskolába, közülük szinte mindenkit felvettek az általa bejelölt líceumok kilencedik osztályába.

A középiskolai felvételi jegy felét a gimnáziumi átlag tette ki. A hetedikes egységes dolgozatok eredménye 25, illetve a nyolcadik végi vizsga átlageredménye további 25 százalékot nyomott a latban – ez alapján, természetesen csökkenő sorrendben osztotta le a rendszer a diákokat a kívánt középszintű oktatási intézménybe.

A számítógépes leosztás eredményeit már tegnap délután közzé tette a Tanügyminisztérium honlapján, így bárki megtekintheti ezeket a http://admitere.edu.ro/2010/ oldalon.

A legtöbb diák matematika-informatika szakra adta le a jelentkezését, a tanulók egyharmada természettudományok szakon szeretné folytatni tanulmányait, a legkevesebben pedig a humán és filológia osztályokba jelentkeztek.

A bejutott diákok közül 45 tanulónak volt tízes jegyátlaga, közöttük egy szatmári nyolcadikos is volt, ő a Doamna Stanca Nemzeti Kollégiumba nyert felvételt.

Szatmár megyében a mintegy 2784 nyolcadikat végzett diák közül, a Tanügyminisztérium honlapján közzétett adatok szerint, csupán egy tanuló nem jutott be egy általa megjelölt középiskolába sem. A 3360 középiskolai hely közül összesen 593 maradt üresen a tegnapelőtti leosztást követően.

A sikeresen felvételizett diákoknak tíz nap áll a rendelkezésükre, július 5. és 15. között, hogy leadják a középiskolákban a szükséges iratokat tartalmazó dossziét.

Nem ez volt az első leosztás a következő tanév megkezdése előtt: a második szakaszra július 5-23. között kerül sor.

Diákok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: